Tuesday, August 31, 2010

KENAPA SENSITIF BONA NI JANG ...

PP terkejut beruk juga bila ada yang komen bukan-bukan sampai babitkan soal hidup mati .

Ini soal politik , sampai masanya , pilihanraya akan diadakan juga , tak berkaitan dengan hidup mati pun .

Sampai masanya , baik kita sihat atau sakit , kalau pemimpin nak gantikan kita, digantikan juga , apa peliknya , tak kan nak menungkat langit kot sahingga tak boleh terima  bila rakyat mula mempersoalkan calun yang baru .

Jika takut dilambung ombak , jangan berumah di tepi pantai .

Bila Zahar Ujang tak terpilih sebagai calun satu masa dulu , dia tak sedih dan sakit hati ke ? Tetapi kerana sabar , lihat apa tuah pada Zahar sekarang .

Sebagai pemimpin politik , biasalah gosip politik macam tu , Zainal Mokhtar , Hishamudin Kadir hanya sepenggal jadi YB , tak pulak kecuh , ini dah dua penggal , dah ada tanda-tanda nak beralih angin , kenapa pulak tak boleh terima .

Elok kalau tak terpilih sebagai calun pada PRU ke 13 kerana kalau terpilih dan kalah sama ada kalah di peringkat Dun atau kalah di peringkat kerajaan , kan lagi malu .

Sudah baik dapat jadi YB , terdapat lagi 40,000 pengundi di KP yang tidak pernah merasa sekali pun jadi YB tetapi saban kali bila ada PRU , mengundi calun UBN .

So , fikir-fikir lah dan sendiri mau ingat .


PP - sekadar mengingatkan saja

1 comment:

Anonymous said...

Hai bhai,
Sobot mati tu sunat. Mengingatkan tentang mati tu sunat biar manusia ingat diri sikit dari buat fitnah, buat maksiat, mengata orang, pembohong, tak cukup amalan, tak bayar zakat dan sebagainya. Nanti takut tak sompek taubat. Buek fitnah, takut tak sompek mintak ampun daripada orang yg difitnah.

Den bukan cerito org nak bertanding jadi yb sepenggal,dua atau tigo penggal. Itu hal dio. Den tak ado kuaso apo-apo.

Den cumo mengingatkan, kito ni bilo-bilo buleh sakit, bilo-bilo buleh ditimpo musibah, buleh ditimpo kemalangan dan bilo-bilo buleh mati. Org yg nampak sihat pun tibo-tibo buleh jatuh sakit kuek atau terus meninggal.
Kau pun tak terkecuali.

Janganlah sensitif sangat bilo diingatkan tentang sakit atau mati.
Fahamkanlah apo yang den tulih tu.

Lu pikirlah sendiri.
Den pun sekadar mengingatkan