Thursday, September 15, 2011

SORRY , HATI DAH TETAP , TAK PAYAH BASA BASI LAGI LAH

PP hanya dapat beri kata SORRY kepada umngok .

Buat apa pun PP dah tak percaya lagi , berbuihlah mulut bercakap , hati tetap menidakkannya kerana dah banyak kali umngok berbohong , dah terbiasa , kata orang dah madal .

Apa bezanya kali ini , jajilah selunak mana pun , naikkan lah gaji setinggi mana pun , mansuhkanlah apa yang nak dimansuhkan termasuk mansuhkan spr sekali pun , hati rakyat dah tetap , peluang ini hanya datang sekali , salepas ini mungkin tidak datang lagi .

Tak caya , ingat dalam dua tiga hari lalu janji pemimpin kita , gst akan dilaksanakan lepas pru , apa ke jadahnya tu , lepas beri mandapat dan duduk semula dikerusi tu , mulalah rakyat rasa kepanasan undi yang mereka pagkah .

Harga barangan akan naik , mungkin termasuk bahan api petrol dan diesel , cukai 6 peratus yang dikenakan kepada perhidmatan akan dikenakan semula pada top-up talifon bimbit , langganan siaran berbayar walaupun menteri kata tidak di persetujui kerajaan , naik juga , jadi bagaimana nak percaya janji manis yang penuh racun itu .

Bak kata Aspan Alias , anak jati Kopilah , sekali berbohong , umngok akan tetap berbohong , sekarang ini masa raya , jamuan rumah terbuka dan majlis sambutan hari raya tiap-tiap hari ada .

Paling kecilpun saorang wakil rakyat menghabiskan RM 30 k untuk satu majlis yang dihadiri 2000 tetamu , bayangkan lah jika yang hadir 10,000 , berapa lah agaknya belanja untuk majlis saperti itu .

Di mini stadium Kopilah , asan buat majlis makan besar-besaran malam minggu ini , pergi jangan tak pergi , duit yang digunakan itu pastinya bukan duit dari tabungan asan sendiri kerana asan memang terkenal kemutnya sampai dipanggil asan kepiting , sesen pun berkira , tak kan sanggup buat majlis makan besaran macam itu .


Mail pun tak kurang hebatnya , buat di Senaling jemputan pun ramai , elok lah tu bila lagi nak bagi rakyat merasai duit kerajaan , lepas ini bila dah jadi pembangkang , mungkin tak merasalah lagi nak majlis saperti itu.


PP - bilalah kau nak tiba pru..............

1 comment:

United Melayu No Otak(UMNO) said...

Salam Tuan blog,,sabar2 yolah,ado hikmah semuo ni,mungkin kesedaran makcik2,pakcik2 pencen kek kopilah bolum cukup sodar lg tentang perangai jahat juak2 UmnoApcoPORNO lg kot,elok kito giatkan lg usaha sebelom PRU13 ni,,,klu saudaro g mano2 rumah terbuko tu cubo2 la siasat cikit cemano situasi semaso skrg,,ado perubahan ko tak?kok mcm dulu yo susah nak monang nt,,tk gitu?