Tuesday, September 6, 2011

ORANG KOPILAH , TENGOK LAH MAMAK NI .PADA orang Kopilah , tengok dan buka lah mato bosa-bosa , apa yang mamak ni buek masa kek Somalia , nak bagi bantuan kemanusiaan ke atau nak bergaya sakan dan menunjuk-nunjuk kebaikan disana .

Rasa diri  hensem sangatlah tu , macam dua kali limo je rupa dan kulit eh .

Betullah apa orang kata , kerana lonjak , luncai koyak kainnya , kerana nak berlagak dan nak menunjuk-nunjuk baik , nyawa orang lain yang tergadai .

Macam ini boleh pakai ke jadi pemimpin , sudah lah ramai mamak dalam kepimpinan umngok , mamak sorang ini pun nak diangkat jadi pemimpin juga .

Ketua mamak ni ialah mamak kutty yang dah menjadi mantan tu , lai tak boleh pakai .

Di Kopilah sendiri , ada dua tiga mamak atau yang sewaktu dengannya macam dato babu , kamel , cheif , ketua Pilah Perdana yang cuba menjadi melayu yang lebih melayu dari orang lain .

Tujuannya bernaung dalam umngok ialah nak menjadi melayu kerana dengan menyertai united melayu no otak , secara tak lansung , ada pengiktirafan sebagai melayu , kalau masuk kimma memang tak sah kerana tak boleh mengaku melayu .

Masuk umngok memang sah melayu tambahan lagi bila raya pakai baju melayu dengan songkok tinggi melaram kemana-mana dan berilah sekupang dua .

Kalau macam itu , peniaga rojak ibrahim dan idris jual cendol di bas station Kopilah melayu lah yo .


PP - pi raah dengan  melayu yang mengongkek melayu macam umngok

3 comments:

Anonymous said...

takpolah jang Oi!

biarlah mamak asalkan Islam dah lah, tak kisahlah apo pun niat mereka asalkan ramaikan umat Nabi Mohammad,

Yang tak sodapnye, ramai pulak pemudo Melayu Pilah ambik dadah, tak risau ko kau tu

Anonymous said...

Tuan-tuan, jangan ajar diri mengutuk orang lain. Ingat... Allah lebih mengetahui. Ingat balasan syurga dan neraka. The moment kita kutuk orang, 1 pahala untuk orang dikutuk, 1 dosa untuk orang yang mengutuk. Selamat beramal......Wasalam.

United Melayu No Otak(UMNO) said...

Salam tuan blog,,,
Mcm Sepupu sepapat dio pn ado jgk,,Kah!!Kah!!Kah!!!
Kono ubah ni,, UNITED MELAYU MAMAK NATIONAL ORGANISATION@MALAMAK
Amacam,,ok ko?Hee,,,,