Monday, May 16, 2011

SIAPA PANDYKUTTI ?

Kalau ada yang menyifatkan pertubuhan tertentu sebagai pandykutty , tidak kurang juga ahli pertubuhan itu menyifatkan kalangan rakan mereka disini sebagai pandykutty juga .

Apa punya malaon , tapi ada juga kebenarannya kerana pandykutty ini kerjanya tiada lain tidak ialah mengenal mana-mana harta rakyat untuk disapu baik projek , balak , tanah kerajaan ataupun setidak-tidaknya jawatan .

Pandykutty itu bukan saekor malahan berkeluarga dan beranak pinak , banyak keturunan walaupun kelihatanya macam orang baik-baik tapi kat luar aje , baju , seluar kereta , rumah , bini semuanya kelihatan cantik cuma hati macam pandykutty .

Menyodok aje tahunya , mana yang terdengar ditelinga habis dirembat dan mereka ini termasuk yang dikalangan jawatankuasa pertubuhan itu sendiri , macam pandykutti kebuloran , habis disebatnya .

Selain kedai Ameng di Parit dan bawah bangunan dua tingkat didepan pasaraya  bekas panggung wayang , pandykutti ini akan berbual sakan , sindir menyindir dan tak kurang pula membagi-bagikan harta rakyat .

Ada sorang tu , pinjam duit sampai dua juta untuk buat projek tanam sayur lepas tu bayar malas , entah apa dah jadi dengan projek dan hutang dia tu , bingai betul .

Tambah dengan keadaan ekonomi yang menyesakan sekarang , pandykutti apa takut , wang banyak , harta berlambak , syarikat berjerembikkan , permit lori juga melilit pinggang apa nak diherankan lagi .

Kabarnya , ketua pandykutti ini juga boleh tahan hebatnya dan sedang bersaing hebat dengan timbalannya sementara naibnya pula , tunggu pru aje untuk keluar kandui , sementara pemudanya tak berapa berteloi , wanita dah tiada teloi dan puteri pulak baru-baru belajar mengenal teloi .PP - teloi pa lagi kalau tidak teloi pandykutti

5 comments:

Anonymous said...

tuan punyo ponak timber,ponak plantation dah mulo tuka tokey. tak lamo lagi sumo orang tak boto.yang boto tokey baru.orang paling tak boto kek dio yolah tokey lamo.dio blaja samo Muhi yang selalu tuka tokey dan bunuh tokey lamo.


tobektingga

Anonymous said...

mohon biodata semua ajk bahagian,wanita ,pemuda,puteri

miangrebung

Anonymous said...

pp ,apo yg pp kato tu boto. pejabat ahli majlis Mr Dell dengan ngah zahar sobolah-sobolah.kerani somo.kojo majlis difaraid eh.lesen klas f kekawan diguno. susun cantik2.lopeh tu senyummm sampai ke telingo pergi bank.orang macam ni yang merosakkan UMNO.orang lain nak cari makan tak dapek .sobab disobat eh somo dengan ahli majlis yg lain.mkt umno kek KL tu ambik tindakanlah


anaubluka

Anonymous said...

apo aktiviti UMNO kp tak nampak pon. pejabat UMNO bahagian kp tak mesra pelanggan.bilo pergi sano ,kito tak dilayan.maklumlah orang kg.perlu tuka cara bekerja.kok tak lingkup sok.dodapcondong

Anonymous said...

apo kono mantan taukeh sayur organik tu.asyik marah semuo orang.dio sakit ko.kalau sakit hantar spita.sok kok menyangkit.
tabuan tanah