Monday, February 8, 2010

CHAAH MENGHAMPIRI DUN JOHOL

SIAPA yang tak kenal Chaah di Johol , pernah jadi ketua PPU bahagian  , setiausaha khas Abu Zahar Ujang dan tidak pernah berhenti walaupun sekali dari jawatan AJK bahagian .

Tidak kah itu satu pengelaman yang kukuh untuk Chaah bergelar YB ?

Dulu , dua penggal yang lalu , bekas YB nya bawa nama lain jumpa dengan Isa Samat , sebab tu Chaah tak dapat dan sebelumnya bila Abu Zahar cuba naikkan nama Chaah , bekas MB pula tak berkenan .

Sekarang , bila wakil rakyatnya dah kurang berkesan , nama Chaah naik balik .

Chaah ini kalau diikuti dari segi pengelaman memang dah layak cuma rezeki aje tak ada , tak macam Samad , pernah jadi SU Chaah sendiri dan sekarang dah bergelar exco .

Nama lain macam Shamsul pun kuat juga pengaruhnya tetapi Chaah lebih dominan .

Tepulang lah kepada pengundi Johol nanti , tetapi PP harap jangan pulak , menang sorak , kalah sabung .

PR pun tengah congak nak menang di Johol ,


PP - congak punya congak , PR dan UBN masih 50 - 50 .

5 comments:

Anonymous said...

Saya sokong PP yang pilih Chaah jadi calon BN dlm PRU13 di DUN Johol nanti. Mungkin PP pun kawan baik Chaah. Bila dia jadi YB nanti tentu PP pun ada banyak peluang. Chaah memang layak sebab dah lama dlm politik bahagian, dah jadi setpol dan ketua pemuda. Di Johol pun dia popular dalam banyak perkara. Cina, India dan melayu sume suka dia. Org politik satu malaysia kenal dia sebab selalu jadi perwakilan ke KL. Cuma dia kena jaga sebab ramai lagi nak jadi calon di Johol tu. Shamsul, Jalil, Abu Samah, Saiful, Othman sume ada cita2. Tahniahlah PP

Anonymous said...

PP, ELOK BONA KALAU CIKGU CHAAH JADI CALON BN DLM PRU13 DI JOHOL. MEMANG KITO TUNGGU2. LOBIH SONANG PR BUEK KOJO UTK MONANG.

Anonymous said...

kalau tanya saya, berpolitik bolehlah calon2 UMNO ni, tapi dalam banyak perkara, dia orang ni tak cukup cerdik pun sebenarnya. Yang cerdik2 ni tak masuk politik pun. Jadi, pilih sajalah sapa2 pun, asalkan ada 2 tiga kerat dalam kerajaan negeri yang pandai cukuplah. Ini budayanya politik UMNO ..

Anonymous said...

hai lobai. yang cerdik2 tu masuklah politik. kau pun boleh masuklah politik. nanti boleh jadi calon yang kononnya calon cerdik. kadang2 raso jo diri cerdik tapi sebenarnya bodoh. ado yang nampak cerdik tapi bodoh bila berpolitik. kadang2 cerdik tapi sombong bodoh. Ramai orang UMNO ni yg jadi calon jauh lebih cerdik daripado kau bai. Ado doktor, engineer, pensyarah, peguam, ahli ekonomi dan sebagainya. Kau lobai, entah2 SPM pun bungkuih....

Anonymous said...

hai lobai, ramai calon UMNO yg jauh lebih bijak pandai dari kau. Ekau ntah2 spm pun tak lulus. Org UMNO yang ada kelulusan Phd, Engineer, lawyer, pensyarah, doktor pun ramai yg jadi pemimpin UMNO. Dalam PAS pun bukan ramai yg ada kelulusan tinggi. Kadang2 belajar kat mesir tapi tak lulus tapi bilo balik malaysia, ngaku belajar kat Azhar, pakai serban, hafal hadis dan ayat Quran, ngaku lulusan Azhar. Kau pun mungkin salah sorang