Wednesday, November 18, 2009

POLITIK CARI MAKAN

KALAU masuk politik semata-mata nak berjuang , nak membela nasib bangsa dan nak berbakti kepada negara , itu namanya politik munafik .

Tengoklah sapo yo yang dah berjaya jadi ahli politik atau lebih lengkap lagi , berjaya jadi YB , mana dio janji yang di buat sebelum ini .

Baik Dato mansor , Samad Idris , Abu Zahar dan sekarang Mail , semuanya samo .

Dua kali limo aje .

Serupa juga dengan mereka yang berjaya sikit-sikit , paling tidak ndakkan projek ke , jawatan dalam MDKP ke atau pun jadi pembantu kepada YB .

Tapi sejauh mano mereka ini benar-benar berkidmat kepada rakyat , kebanykan tu , untuk tembolok mereka adalah .

PP peratikan KK ini , perjuangannya bagus juga tapi bak kata permulaan mukadimah tadi , KK pun sama juga , sokong untuk tembolok mereka .

Dulu bukan main baik dengan Samad ibrahim , lepas tu kena kencing , baik pulak dengan Mukriz , agaknya anak Kedah tu bakal kencingkan dia nanti , cuma masanya belum sampai lagi .

Brother lagi tak boleh pakai , bukan setakat kencing aje , kemut pulak tu , ada aje tanah kosong nak dirembatnya macam di Juasseh dan Parit Tinggi .

Yati pun samo juga , Aziz sampai menikus kerana bini dah jadi datuk , parah lah .

Anan pulak , komut semacam peruntukan kerajaan macam duit mak bapak dio , dah dua kali dipanggil ke majlis , sesen pun tk turun lagi .

Silap haribulan , dio yang patut kena turunkan .



PP - dah lama turun

3 comments:

Ayah Kaya Keluarga Bahagia said...

PP, ekau boto cakap tu. Sumo eh, samo. Bilo nak jadi calon, macam-macam janji. Tu la, lain kali, pilih yang ado pendirian borosih.
Tah lah, tak sapo yang senereh.
Orang Pilah sumo, bukak lah mata dan minda tu.
Hari dah potang ni, copek bangun.

Anonymous said...

Beghonti ngato orang ni PP. Ekau nampak ko apo yang KK buek. Setakat 'hear-say' yo janganlah nak jadi modal nulih dalam blog. Tak laku blog kau tu sobab tak tulin.

Kok den cakap pasal kau kok malu. Kau tu mengendeng kek orang mintak sumbangan tu tak samo ko dengan politik cari makan. Sudahlah tutup blog kau ni. Macam hampeh!

Orang Pilah

Anonymous said...

PP bueklah kojo kau. PRU13 sok bertandinglah kek mano2 di pilah ni. kok monang dan jadi YB sok kau bueklah apo yg kau cakap. ontah2 laie torok daripada YB yang ado. Cakap bolehlah maso belum jadi ni. Orang melayu memang macam ni. Hasad dongki, khianat, cemburu, niat tak baik, buruk sangka sangat tebal dalam hati masing2. tengok orang sonang sikit dio dongki. tuduh macam2, buek fitnah, cari jalan nak jatuhkan orang tu. baru pueh hati den. itulah orang melayu