Thursday, October 1, 2009

MUKA BRO ASAN MAKIN BERSERI-SERI

SAH . Isa dah jadi calon , PP rasa lepas ini jika Isa menang dan berjaya membina kembali kedudukan beliau yang dah peroi , Mail pasti serba salah .

Bro Asan pun serba salah juga kerana masa Isa jadi MB , Isa memang tak ngam dengan Bro Asan sebab Bro Asan tak mahu dengar cakap Isa , asyik nak berkepit dengan Abu Zahar dan Hisammudin aje .

Isa pun murka lah tapi itu dulu , masa tu Bro Isa bergantung sepnuhnya dengan DSN untuk jadi calun , Isa kalah saban tahun kerana Bro Asan sentiasa jadi calun dengan bantuan DSN .

Dua penggal sebagai adun Juasseh dan dan 2 penggal juga jadi MP of KP , kalau ikut dah hampir 16 tahun tu , kalau PRK ke 13 kena penggal pun rasanya dah tak kisah lagi .

Pedulikan lah isu itu kerana PP nak promotekan bro Asan sebagai ketua bahagian , gantikan Mail yang sudah mula resah dan tak betul gaya kepimpinannnya .

Tak caya , tenguk gaya Mail isap rokok , macam gaya bekas adun Johol dulu Darus Salim , lepas sebatang sebatang lagi , sentiasa tak puas maklumlah , fikiran tengah berkeceramuk .

Khabarnya masa nama Isa diumumkan , Mail pun tak kelihatan di PD , tapi entahlah , mungkin nyorok belakang Mat Hassan kot .

Tapi Bro sentiasa berdiri dilaluan karpet merah , semua disalamnya , macam bakal MB pulak , tujuannya tu untuk menyambut DSN dan TSM .

Biasalah , nak naik di bahagian mesti dapat restu pimpinan pusat dan negeri .

Lerpas ini , Bro Asan kena dye kan rambut supaya kelihatan segak dan lebih bergaya dari Mail yang sendtiasa hisap rokok tu .

Khabarnya tengah mesyuarat pun keluar kerana nak ambil peluang sedut .

Lepas ini keluar terus dari barisan bahagian kan senang , sedutlah kuat-kuat .


PP - ha-ha,ha

No comments: